scones bakning!
Sitter nu i sänger och ska snart göra scones, naturligtvis glutenfria.
Ingredienser
Ingredienser
- 5 dl Finax Glutenfri Mjölmix (300 g)
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 75 g smör eller margarin
- 2 tsk Fiber Husk
- 1 3/4 dl mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250º.
- Börja med att röra ner fiberhusk i mjölken och låt blandningen stå i några minuter att svälla.
- Mät upp mjölmix, bakpulver och salt. Tillsätt matfettet och blanda samman till en grynig massa.
- Tillsätt mjölkblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.
- Dela degen i bitar som formas till runda kakor.
- Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och skåra dem korsvis med en mjölad kniv. Nagga dem därefter med en gaffel.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
- Serveras nygräddade - gärna tillsammans med ost och marmelad. Fast jag föredrar philadelfia, eller hur det stavas..!
nej nu ska det bakas. hörs sen!
Mina läsares kommentarer
Trackback